Participa en un dinar amb el Dr. Sergi Figuerola, CTIO de la Fundació i2CAT) (15-5-2018)

maig de 2018

GRAUSTIC organitza entre 10 i 12 Dinars-debat a l’any amb les principals personalitats i experts del sector de les Tecnologies de la Informació i la Societat de la Informació a Catalunya, per tal de tractar i debatre un tema destacat o de màxima actualitat, els quals contribueixen a la creació d’un gran sector TIC a Catalunya.

El 15 de maig de 2018 a les 14 h. tindrà lloc un dinar amb el convidat especial:  Dr. Sergi Figuerola, CTIO de la Fundació i2CAT, el qual ens parlarà, entre d’altres temes, sobre el valor afegit de col·laborar amb un centre de recerca i innovació, i com 5GBarcelona portarà a terme una iniciativa que ajudarà a crear un nou ecosistema digital.

Durant el dinar el ponent fa l’exposició de la seva primera i breu intervenció. A continuació es genera un debat que contribuirà a la reflexió i diàleg entre els assistents.

El lloc de la trobada serà en un reservat del Restaurant Brasserie Flo (c/ Jonqueres, 10 de Barcelona).

Esperem que si hi estàs interessat/da ens confirmis la teva assistència el més aviat possible, ja que les places estan molt limitades i s’atendran per rigorós ordre d’inscripció. El preu del tiquet és de 75 + 21% IVAi per als associats a GrausTIC 45 € + 21% IVA i cal que confirmis a info@graustic.cat  o al telèfon 93 524 01 54. La reserva serà efectiva un cop fet l’ingrés al compte núm. ES54 3025 0001 19 1433289322.

Secretaria de GrausTIC

Leer más

Construeix la teva marca personal

febrer de 2018

Tots tenim una Marca Personal

La Marca Personal és l'empremta o el record que cada persona deixa en la ment dels altres. És la nostra identitat i reputació, és la nostra targeta de visita, és tot sobre com altres persones ens perceben. Això té un efecte directe i mesurable en la nostra capacitat per tenir èxit.

La construcció de la teva marca et donarà la visió i les eines per aconseguir els teus objectius.
Aconsegueix la teva marca personal a Vitalmark amb un 10% de descompte per ser associat!

 

Mas información…

Leer más

Open Data, una gran oportunitat també per a Enginyers

octubre de 2017

Inscriu-te al curs, comença la setmana que ve. Dates 30 d’octubre i 6 i 13 de novembre de 2017. Horari, de 16.30 a 20.30 h. Preu per Col·legiat / Associat: 255 euros.

Les dades obertes són la nova utility, adquirir competències sobre les dades i, en concret, sobre les dades obertes que podem reutilitzar és sens dubte un repte i una oportunitat per a professionals en actiu.

L’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació, el Col·legi d’Enginyers Informàtics de Catalunya i el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, s’han unit amb Iniciativa Barcelona Open Data, per promoure la formació en dades obertes entre els enginyers i enginyeres.

Aquesta formació realitza un recorregut pels coneixements bàsics sobre dades obertes/open data, com s¿han de publicar les dades per siguin útils i com aplicar les dades a les nostres organitzacions, que obrirà un camp de possibilitats a les persones que ja tenen una base d’uns coneixements tècnics, per aplicar a diversos àmbits com a enginyers.

Dirigit a enginyers, professionals amb titulació universitària, responsables de TIC de les empreses, directius d’empreses que volen utilitzar dades per incorporar-les a les decisions estratègiques de les seves organitzacions.

Inscriu-te al curs

Programa

 1. Introducció Open Data: Els conceptes bàsics sobre l’Open Data. Normatives, regulacions i bones pràctiques.
 2. Reutilització de dades obertes: recorregut per les fonts destacades en dades obertes i la seva tipologia. Conèixer les principals eines ofimàtiques per utilitzar dades obertes.
 3. Procés de publicació de dades: cas pràctic per crear un portal de dades obertes. Processos de recopil·lació, verificació, neteja i publicació de dades segons els estàndards i models de referència.

Professorat

Dates: 30 d’octubre i 6 i 13 de novembre de 2017
Horari: de 16.30 a 20.30 h
Número d’hores: 12 h.
Preu: Col·legiat / Associat: 255 euros
Empresa Adherida: 360 euros
General: 390 euros
Leer más

GrausTIC entrega els Premis Excel·lència 2017

setembre de 2017

La Diada de les TIC de Catalunya també ha estat l’escenari dels Premis Excel·lència 2017, amb els que GrausTIC ha distingit a professionals, empreses e institucions de Catalunya que promouen l’us de les TIC i les fan servir per millorar la innovació, l’esforç exportador i la responsabilitat social. Un jurat format per empresaris i professionals del sector dels diferents àmbits de les TIC ha sigut l’encarregat d’adjudicar els diferents premis. 

El Premi a l’Excel·lència a la Comunicació i Divulgació de les TIC, pel seu esforç comunicador i/o divulgador de les tecnologies de la informació i la comunicació, ha recaigut sobre Catalunya Ràdio. Emili Rousaud, vicepresident de PIMEC i Joan Cervera, director general de Xarxa Oberta de Catalunya, han fet l’entrega del guardó a Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio i Xantal Llavina, directora i presentadora del programa “Revolució 4.0”.

El Premi Excel·lència Empresarial a la Innovació Digital ha sigut per Planeta Formación y Universidades, per haver establert el seu model de negoci basant-se en productes o plataformes digitals a través d’una idea innovadora. Joan Romero, conseller delegat d’ACC1Ó i Josep Ramon Ferrer, vicepresident de GrausTIC i Institucional Business Development Director de Doxa Innova & Smart han fet l’entrega del premi. En aquesta mateixa categoria s’ha atorgat un accèssit a l’empresa SII Concatel. Ha recollit el guardó a Joan Carrillo, director general de SII Concatel. 

El Premi Excel·lència empresarial a la integració social a través de les TIC ha sigut per l’empresa CISCO. Ha recollit el premi Francesc Bert, director de Cisco Barcelona. El Premi Excel·lència Empresarial  ha recaigut en l’empresa Mercabarna, per la seva contribució a l’expansió de les TIC a Catalunya. Jordi Puigneró, secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat digital de la Generalitat de Catalunya, Gustau Serra, CEO de MediaCloud i Xavier Morrus, CMO i Partner Relationship Manager de MediaCloud han fet l’entrega del guardó a Josep Tejedo, director general de Mercabarna. 

El premi més esperat de la Diada, el Premi Excel·lència Empresarial, ha sigut per Josep Miquel Piqué, president executiu de la Salle Technova, una distinció que posa de manifest la capacitat directiva de les persones que gestionen una empresa o institució i la seva capacitat per la creació de productes i serveis TIC.

 

Leer más

Més de 1.200 professionals assisteixen a la Diada de les TIC de Catalunya

setembre de 2017

L’èxit de la primera Diada de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Catalunya s’ha fet evident amb la presència de més de 1.200 professionals del sector de les TIC. “Societat Digital: la indústria es reinventa” ha sigut el títol d’aquesta trobada celebrada al Cosmo Caixa de Barcelona i en la que hi han participat una cinquantena d’experts. Dani Pujol, president de GrausTIC ha destacat que “El sector tecnològic, no només pot influir en la recuperació econòmica, sinó que és una peça clau en la recuperació econòmica de tots els sectors sense excepció”. La Revolució digital, la ciberseguretat i la intel·ligència artifical, han sigut alguns dels temes destacats a les cinc taules de debat organitzades. 

La Diada de les TIC de Catalunya ha esdevingut un espai de reflexió i debat, on empreses i professionals han posat sobre la taula els reptes actuals del sector. El president de GrausTIC ha animat al col·lectiu a fomentar els usos i les aplicacions de les tecnologies de la informació i la comunicació: “la por al canvi és un dels principals inconvenients per la tecnologia. Els reptes són molts i el canvi és continuat, però el què cal tenir en compte és que les TIC és un sector estratègic. Durant l’acte inaugural, el president de GrausTIC ha explicat que “ens trobem vivint una revolución industrial digital, que està tenint els mateixos impactes que va tenir la Revolució Industrial en el seu moment” i ha mostrat la seva preocupació per la falta de professionals TIC i la pèrdua de coneixement del col·lectiu, sobretot dels professionals majoras de 50 anys. 

 

CONSTRUIR EL FUTUR DIGITAL

Francesca Bria, comissionada de Tecnologia i Innovació Digital de l’Ajuntament de Barcleona, ha destacat que “esdeveniments com aquests són imprescindibles per un sector clau, com el de les TIC”, i ha afegit que “Barcelona ha d’esdevenir un dels HUB internacionals més importants i que cal entendre la tecnologia com un servei a la gent, i una eina per enfortir les Pimes i els emprenedors”. Per la seva banda, David Quirós, regidor de Cultura i Innovació de l’Ajuntament de l’Hospitalet, ha aprofitat per llençar una pregunta a l’auditori: “serem capaços de crear un nou ecosistema per formar els professionals del futur?”, i Martin Lineros director general de la fundació.cat i president del Col·legi d’Informàtics de Catalunya, ha afegit que “la xarxa ens ha donat el fonament per poder desenvolupar la nova societat del coneixement.”

Durant la conferència inaugural, Joan Giró, president del Consell Assessor de GrausTIC ha presentat els creadors de la start-up SHARGE, guanyadora de l’Audi Creativity Challenge i creadors d’una aplicació que permet als conductors de cotxes elèctrics accedir a punts de recarrega privats. David Andrés, CEO and Co-founder de Sharge, s’ha dirigit al assistents per explicar que “tenim la sort de viure la Quarta Revolució Industrial. Venen molts canvis i no només tenim la sort de viure’ls sinó que també tenim la responsabilitat de saber adaptar-nos”. Durant la seva intervenció ha afirmat que “l’educació és l’arma més poderosa del món, i la programació, la comunicació i el treball en equip, són aspectes fonamentals”. Elsa Rodriguez, CDO DE Sharge, ha afirmat que “a Barcelona tenim el talent suficient per tenir el nou Sillicon Valley”, i Alex Sicart, CTO de Sharge, ha demostrat el seu entusiasme per dibuixar el sector de les TIC, i ha recalcat que “l’educació és un gran repte, i els estudiants han de ser els seus propis guies. Les universitat han de deixar què decidim què volem aprendre”.

Pep Plaza, actor i humorista ha conduït la segona part de l’acte, protagonitzada per una conferècia magistral en la que hi ha participat Pedro Pablo Pérez Garcia, Chief Executive Officer d’Eleven Paths, I Josep Ramon Ferrer, Institutional Business Development Director de Doxa Innova & Smart I vicepresident de GrausTIC. “El món digital ho està canviant tot, malgrat els riscos digitals”. Hi ha Més de 3.200 milions d’usuaris d’Internet i més del 93% de les empreses fan servir el núvol però en paral·lel apareixen amenaces com la seguretat de les dades dels usuaris, perills de seguretat al núvol o altres vulnerabilitats que afecten a tots els actors del món digital i a tots els àmbits de la societat. “A dia d’avui falten milions de professionals per lluitar contra les amenacs tecnològiques”, ha afirmat Pedro Pablo Pérez Garcia.

Mariona Sanz, directora empresarial d’ACC1Ó ha volgut tancar l’acte recordant que “estem al costat de les empreses, acompanyant-les en aquesta transformació digital, ja que comporta un canvi de paradigma”. 

 

 

Leer más

Tot a punt per a la Diada de les TIC de Catalunya

setembre de 2017

Més de 1.000 professionals de tots els àmbits de les TIC de Catalunya assistiran demà a la Diada de les TIC de Catalunya, un espai de debat i reflexió centrat en la “Societat Digital: la indústria es reinventa”. Revolució digital, ciberseguretat i intel·ligència artificial, entre d’altres, seran els temes de debat que protagonitzaran el bloc de 5 sessions paral·leles programades.

“El sector tencològic, no només pot influir en la recuperació econòmica, sinó que és una peça clau en la recuperació econòmica de tots els sectors sense excepció”, afirma Dani Pujol, president de GrausTIC. 

La Diada de les TIC de Catalunya s’ha convertit en un espai de reflexió i debat i en un punt de trobada per a empreses i professionals; Dani Pujol afegeix que “la por al canvi és un dels principals inconvenients per la tecnologia. Els reptes són molts i el canvi és continuat, però el què cal tenir en compte és que les TIC és un sector estratègic. És per això que un dels objectius de GrausTIC és fomentar i desenvolupar el sector i solucionar la falta de professionals TIC”.

Aquesta cita ja és un referent dins el sector i comptará amb la presència de ponents i moderadors de nivell, com Àlex Sicart (CTO), David Andés (CEO and Co-founder) i Elsa Rodríguez (CDO) de SHARGE, Pedro Pablo Pérez Garcia, (CEO Eleven PAtHS) i Josep Ramon Ferrer, (Institutional Business Development Director de Doxa Innova & Smart). Els hàbits digitals relacionats amb les noves competències i professions; la ciberseguretat associada a la nova indústria emergent; la intel·ligència artificial i el Big Data; les competència digitals i l’empreneduria són els cinc temes principals que es tractaran a les taules de debat programades. Durant la jornada també s’entregaràn els Premis Excel·lència 2017.

L’acte estarà presidit per Jordi Puigneró, Secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya; Francesca Bria, comissionada de Tecnologia i Innovació Digital de l’Ajuntament de Barcelona; Roger Loppacher, president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya; Joan Romero, conseller delegat d’ACC1Ó; Xavier Fonollosa, president de Localret i alcalde de Martorell i Emili Rousaud, vicepresident de PIMEC.

Consulta el programa

 

Leer más

Comunicat de rebuig de Telecos.cat a l´operació de les forces de seguretat de l’Estat contra l'operatiu tecnològic i els webs de l'1-O

setembre de 2017

L’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) vol expressar el seu total rebuig a les diferents actuacions que en els darrers dies –però especialment al llarg del dia d’avui –les forces de seguretat de l’Estat estan duent a terme contra diferents departaments de la Generalitat –conselleries i organismes com el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) o el consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC)-, així com els registres a empreses i entitats relacionades amb l’operatiu tecnològic i els webs del referèndum, com la Fundació PuntCAT o T-Systems.

Com a col·lectiu de referència per als enginyers TIC de casa nostra, considerem del tot inacceptables aquestes actuacions, així com les detencions que s’estan duent a terme.

Des de Telecos.cat defensem fermament els valors de la democràcia i la llibertat d’expressió, i creiem que només el diàleg pacífic i respectuós pot servir per abordar la relació política de Catalunya amb l’Estat espanyol.

 

Barcelona, 20 de setembre de 2017
 

*Telecos.cat també s'ha sumat al Manifest signat per una vintena de col·legis i associacions professionals davant el referèndum de l'1 d'octubre:

 

Davant la convocatòria del Referèndum d’Autodeterminació de l’1 d’octubre per part del Govern de la Generalitat, d’acord amb la Llei aprovada del Parlament de Catalunya, i de la suspensió posterior promoguda pel Gobierno de España pel seu recurs davant del Tribunal Constitucional, els Col·legis I Associacions professionals sotasignants:

 • Lamentem que aquest Referèndum no s’hagi pogut convocar de manera acordada
 • Reconeixem el Parlament de Catalunya com la institució democràtica on es manifesta la voluntat popular del país.
 • Reiterem el nostre suport al Dret a Decidir dels ciutadans de Catalunya.

En conseqüència:

 • Ens refermem en la convicció que un Referèndum és una eina inclusiva, que ha de permetre la lliure expressió dels diversos posicionaments que els ciutadans de Catalunya tinguin respecte a la relació política de Catalunya amb l’Estat espanyol.
 • Recordem que la cultura democràtica reclama solucions polítiques als problemes polítics i que la llei ha de respondre sempre a la voluntat democràtica adientment expressada. EI mecanisme fonamental de què disposen les societats modernes a tal efecte és el coneixement i la validació de la voluntat majoritària del poble que s’expressa amb el vot secret i lliure.

Tenint en compte que la nostra és una societat lliure, pacífica i oberta, demanem:

 • Que es faciliti i promogui un debat democràtic plural, en igualtat de condicions i sense amenaces, entre les legítimes opcions –Sí, No, Blanc o Abstenció- avui presents a Catalunya.
 • I que els ciutadans de Catalunya puguin exercir tots els seus drets democràtics, entre ells el de vot i d’expressió, sense limitació i en llibertat.

Col·legis i Associacions signants:

 • Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació
 • Col·legi de Metges de Barcelona
 • Col·legi d’Arquitectes de Catalunya
 • Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya
 • Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya
 • Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya
 • Col·legi de Metges de Girona
 • Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona
 • Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
 • Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya
 • Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya
 • Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya
 • Col·legi de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors de Catalunya
 • Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Girona
 • Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya
 • Col·legi de Pedagogs de Catalunya
 • Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya
 • Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona
Leer más