Oberta la convocatòria per als Premis de la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica
El 17 de febrer de 2020 l’Auditori de Barcelona (C/Lepant, 150) acollirà la 25a edició de la “Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica”, l’esdeveniment de referència del sector TIC a Catalunya (www.lanit.cat).
L’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF) tornen a unir esforços per organitzar conjuntament aquesta trobada, que -una setmana abans del Mobile World Congress i com ja és tradició- inaugurarà el calendari de grans activitats relacionades amb les Tecnologies de la Informació i la Comunicació del país.
I és que, a banda de ser la primera gran cita de networking de l’any entre professionals, empreses, administració pública, universitats, associacions i institucions del món TIC, l’acte constitueix el marc de lliurament dels Premis de la Nit.
Enguany, coincidint amb el 25è aniversari d’aquesta gran trobada, l’organització ha volgut facilitar la presentació de candidatures habilitant un formulari online (www.lanit.cat/premis/#premis-formulari-inscripcio) i permetent que el propi interessat/da pugui presentar la seva candidatura (tota la informació a www.lanit.cat/premis).
Les categories de la present convocatòria són les següents:
- Premi Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada. Distingeix la personalitat pública o privada (institució o persona) que ha contribuït de manera notable a la potenciació o divulgació de l’Electrònica, les Tecnologies de la Informació i la Comunicació o l’Audiovisual en l’àmbit nacional o internacional.
- Premi Salvà i Campillo a l’Emprenedoria. Reconeix la capacitat d’una persona a l’hora de posar en marxa una iniciativa empresarial innovadora a Catalunya en el àmbit de l’Electrònica, les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, l’Audiovisual o que es basi principalment en l’ús de les TIC, creada en els últims 5 anys.
- Premi Joan Clarke al CIO Destacat. Reconeixement al/la CIO (Chief Information Officer / Chief Innovation Officer) que ha destacat per la seva tasca professional en l’àmbit estatal durant els darrers anys. Serà imprescindible la condició de CIO en l’organisme on desenvolupa la seva activitat, no només circumscrita a tasques de direcció de sistemes d’informació, sinó també en el desenvolupament de tasques d’estratègia tecnològica, transformació digital de la companyia i foment de la innovació.
- Premi Alan Turing al Compromís Social. Reconeix la institució o la persona impulsora d’una iniciativa o projecte innovador en l’àmbit de les TIC, amb un impacte social positiu, que aporti valor a la societat en els àmbits de la ciutadania, el medi ambient, l’educació, la cultura o la integració social a Catalunya.
- Premi a la Comunicació i Divulgació de les TIC. Reconeix al mitjà de comunicació (ràdio, televisió, premsa o Internet) d’àmbit nacional o internacional, que hagi destacat per la seva tasca de comunicació i divulgació de les TIC. El premi pot ser atorgat a un mitjà de comunicació en global, un espai en concret, o bé a una secció concreta.
- Premi d’Honor. Distingeix la personalitat pública o privada (institució o persona) amb una àmplia i destacada trajectòria professional relacionada amb l’Electrònica, les Tecnologies de la Informació i la Comunicació o l’Audiovisual en l’àmbit tècnic, acadèmic, empresarial o institucional dins l’Estat.
Jurat de prestigi
El jurat d’aquesta 25a edició de La Nit el tornen a formar professionals del sector TIC de reconegut prestigi i representants d’ambdues entitats organitzadores (l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació i el Col·legi d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya). Així, els encarregats de valorar les candidatures seran:
- Pilar Conesa, fundadora i CEO d’Anteverti
- Antoni Elias, catedràtic de la UPC
- Marius Gómez, vicedegà de Presidència del COEINF
- Montserrat Guardia, directora general d’Alastria Blockchain Ecosystem
- Pedro Linares, president de Telecos.cat
- Eduard Martin Lineros, degà del COEINF
- Lourdes Muñoz, presidenta de la Iniciativa Barcelona Open Data
- Juan Pablo Peñarrubia, vicepresident del Consell de Col·legis Oficials en Informàtica d’Espanya
- Dani Pujol, president de GrausTIC i vicepresident de l’APTICC
- Mònica Roca, fundadora i directora general d’IsardSat group i vicepresidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona
- Anna Ma. Sánchez Granados, vicepresidenta de Telecos.cat
- Teresa Serra, directora general de TESEM
- Mateo Valero, director del Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS)
- Antoni Velamazán, vocal de CIO’s Catalunya
- Josep Ventosa, chairman de Broadcast Networks Europe
*Veure bases dels premis a www.lanit.cat/premis (el termini de presentació de candidatures finalitza el 8 de gener de 2020). Més informació i contacte: comunicacio@lanit.cat
Galeria fotogràfica de la 24a Nit a http://fotos.lanit.cat